Jump to content
Cover for Fina flickor
Isbn: 978-91-8000-513-5
Publisher: Word Audio Publishing
Category:
Novels
Accessible since: December 2022
Narrator:
Charlotta Jonsson
Ludvig Josephson
Length: 3 hours 13 minutes

Audiobook

Fina flickor

Clary växer upp i en medelklassfamilj i 30-talets Sverige. Hon går på yrkesskolan och drömmer om en egen modefirma och stora butiksfönster där skyltdockor visar upp hennes kläder. Gift tänker hon inte bli på länge.

Livet förändras när hon träffar Bruno från Bruket. Hennes familj fördömer relationen med en arbetargrabb, men förälskelsen drabbar Clary som en ljungeld. Efter de första veckornas undangömda möten visar de sig öppet, och uppvaktandet får henne att känna sig som en vuxen kvinna. Men när planerna vänds upp och ned kastas hon in i en relation som blir allt annat än fridfull. Snart förstår Clary hur svårt det är att bryta sig loss ur en cykel som hållit kvinnor tillbaka i evinnerlig tid.

"Fina flickor" är en historisk roman med närhet och nerv, skriven om en tid då kvinnors rätt till en egen identitet var mindre självklar än idag. Det är första delen i Clary-sviten, en trilogi för alla som tycker om Katarina Widholms böcker om Betty och Denise Rudbergs historiska serie Kontrahenterna.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone