Jump to content
Cover for Den tjuvaktiga författarinnan
Isbn: 978-91-8931-863-2
Publisher: Southside stories
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: October 2022
Narrator: Fredde Granberg
Length: 10 hours 43 minutes

Audiobook

Den tjuvaktiga författarinnan

Kriminalkommissarie Edvard Nordenmark stirrar på mobilen. En fot har hittats i havet. Det är inte den första. I tolv års tid har olika kroppsdelar flutit iland utanför Norrköping. Att likdelar hittas i havet är inte ovanligt. Men här, i den vackraste av alla skärgårdar, Sankt Anna, kontinuerliga fynd i tolv års tid. Omöjligt.

Samtidigt är Amina Almroth, 43, succéförfattare, medias gullegris med den besynnerliga egenheten att stjäla allt i sin väg, på väg till ön Morbrorsklabben för att föreläsa för andra kvinnor om skrivandets ädla konst. Framför sig ser hon några dagar med spabehandlingar, avkoppling och nätverkande. I stället blir hon indragen i en polisutredning, efter att en kvinna försvunnit spårlöst och en annan hittats död. En galning härjar på ön och något döljer sig i mörkret i de gamla övergivna militärtunnlarna.

Erik Thulin har bland annat skrivit succéserien JordbundenDen tjuvaktiga författarinnan blir hans fjortonde bok, en polisthriller där tempot är högt och överraskningarna som vanligt många.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone