Jump to content
Cover for Vita nätter
Isbn: 978-87-2832-273-4
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Short stories Historic facsimile
Accessible since: April 2022

E-book

Vita nätter

En sommarnatt i Sankt Petersburg vandrar en ung poet längs med stadens månupplysta gator. Där har han vandrat många gånger. Men just den här natten är något annorlunda. Vid ett kanalräcke står en ung kvinna och gråter. Varför är hon så ledsen? Finns det något han kan göra för henne? Innan han hunnit ta mod till sig har kvinnan gått sin väg. Men ödet ska komma att ge honom en andra chans ...

Vita nätter är en kärlekstörstande kortroman från den store Fjodor Dostojevskij. Boken utspelar sig under fyra intensiva nätter som delas av den unge poeten och hans nyfunna förälskelse, Nastenka.

Fjodor Dostojevskij (1821-1881) var en rysk författare som är ansedd som en av de mest betydelsefulla skribenterna i utvecklingen av den moderna romanen. Bland hans verk återfinns skönlitterära klassiker så som Brott och straff och Idioten.

Fjodor Dostojevskij föddes 1821 och dog 1881. Han hör till en av litteraturhistoriens viktigaste författare, speciellt för utvecklingen av den moderna romanen. Hans mest kända verk är Brott och straff (1866).

EPUB3: Reflowable


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone