Jump to content
Cover for Dracula
Isbn: 978-91-8023-987-5
Publisher: Modernista
Category:
12 -15 years Children's books
Accessible since: April 2022
Narrator: Jakob Stefansson
Length: 3 hours 59 minutes

Audiobook

Dracula

Den stora skräckklassikern i ny ungdomsutgåva

När Jonathan Harker besöker Transsylvanien för att hjälpa greve Dracula att köpa ett hus i London gör han flera otäcka fynd som ger ledtrådar om grevens hemliga liv. Kort efteråt utspelar sig en rad märkliga händelser i England. Ett till synes obemannat skepp går på grund vid kusten i Whitby och en ung kvinna upptäcker egendomliga märken på sin hals.
I den klassiska skräckromanen möter vi för första gången Greve Dracula. Med Dracula skapade Bram Stoker inte bara en odödlig figur utan en odödlig legend.
Här presenteras berättelsen i en version för yngre läsare, översatt till svenska av Eva Larsson och bearbetad av Beppe Wolgers.

ABRAHAM »BRAM« STOKER [1847–1912] var en irländsk författare, i dag helt och hållet förknippad med den gotiska skräckromanen Dracula[1897]. Stoker använde sig av den flertusenåriga myten om vampyren, men gav gestalten dess mörkt romantiska aura som den haft sedan dess – för att inte tala om det odödliga namnet, greve Dracula. Romanens inflytande är omätligt, i stort sett alla vampyrhistorier, i romaner, filmer, dramer, bär drag av Stokers Dracula.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone