Jump to content
Cover for Öar av frihet
Isbn: 978-87-2811-913-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: January 2022

E-book

Öar av frihet

Alve Henricson är en rolös själ med energi och verksamhetslust av det hejdlösa slaget. Han klättrar i berg, bygger om båtar, seglar och flänger runt i världen. 1989 på Nya Zeeland får han uppdrag för forskare som studerar hotad natur på öde öar i Stilla Havet. Efter några dramatiska expeditioner bestämmer sig Alve för att bygga en segelbåt speciellt designad för forskning på avlägsna öar. Trots kolossala svårigheter blir båten verklighet och seglar ut på världshaven. Nu väntar brutala stormar, konflikter ombord, havererande utrustning, ständig risk för våldsamma grundstötningar i korallrev och möten med pirater.

Vetenskapsjournalisten Charlotta Sjöstedt har skrivit en oupphörligt spännanade bok om forskningsbåten Searcher och hennes skeppare Alve Henricson.


Charlotta Sjöstedt (1958-) har en bakgrund som vetenskapsjournalist och har haft psykiatrin som ett av sina arbetsfält i flera decennier. Hon har skrivit facklitteratur inom historia och psykologi och har gjort sig känd för bland annat böckerna Öar av frihet (2002) och I skuggan av ett hjälteland (1999).


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone