Jump to content
Cover for Familjelycka
Isbn: 978-87-2809-454-9
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Historic facsimile Romance
Accessible since: December 2021

E-book

Familjelycka

Mascha är sjutton år och lever med sin yngre syster Sonja i ett gammalt hus i Pokrowsk. Innan deras mor plötsligt dog var tanken att de skulle flytta in till staden. Nu är allting osäkert. Men så kommer grannen och familjevännen Sergei på besök. Han är trettiosex år och därmed betydligt äldre än Mascha. Ändå kan hon inte hjälpa att hon blir förälskad i honom. Och det visar sig snart att han känner likadant för henne.

Mascha och Sergei gifter sig, men det dröjer inte länge förrän äktenskapet stöter på problem. Att Sergei föredrar det stilla livet passar inte alls hans unga hustru. Hon vill känna på utelivet i den ryska societeten och vara balens drottning – alla de saker som Sergei skyr som pesten. Är deras personligheter egentligen alldeles för olika? Kan deras relation överleva Maschas strävan efter något mer?

Lev Tolstoj (1828-1910) var en av den ryska litteraturens mästare, och en förgrundsgestalt för den ryska realismen. Han är bland annat känd för att ha skrivit klassiker som Anna Karenina och Krig och fred.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone