Jump to content
Cover for Agnès de Chastillon, Kvinnan med svärd
Isbn: 978-91-8922-541-1
Publisher: Yabot AB
Category:
Novels Fantasy & Sci-Fi
Accessible since: October 2021

E-book

Agnès de Chastillon, Kvinnan med svärd

"Agnès! Ditt rödhåriga djävulsyngel, var är du?" 

Det var min far som kallade på mig på sitt vanliga sätt. Jag strök bort några svettiga hårtestar ur ansiktet och baxade upp bunten med pinnar på axeln. Det fanns inte plats för vila i mitt liv. 

Far banade väg genom buskaget och kom in i gläntan. Han var lång, mager och bitter, brunbränd efter många fälttåg och märkt av ärr efter tjänstgöring hos giriga kungar och snikna hertigar. Han blängde bistert på mig och om sanningen ska fram så skulle jag knappast ha känt igen honom på något annat sätt. 

 * * * 

Agnès de Chastillon växte upp under hårda förhållanden på landet i 1500-talets Frankrike. Pryglad av sin far och tvingad till äktenskap med en man som hon avskyr flyr hon dramatiskt från sin by. Hon hamnar i händerna på män som inte har helt oskyldiga avsikter med den unga kvinnan. En tänker att sälja henne till ett horhus medan en annan lär henne strida med svärd. På bara några veckor tvingas Agnès att bryskt växa upp och snart är hon ett beryktat namn i Frankrike.

 * * * 

Robert E Howard är känd för sina berättelser om Conan barbaren som kom att bli stilbildande inom fantasy-genren sword and sorcery. Men Howard skrev också deckare och historiska äventyr, där dessa om Agnès de Chastillon kom att publiceras först över fyrtio år efter hans död, och nu för första gången på svenska.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone