Jump to content
Cover for Budbärarna
Isbn: 978-91-8943-359-5
Publisher: Vibery Audiobooks
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: August 2021
Narrator: Michael Persson
Length: 10 hours 32 minutes

Audiobook

Budbärarna

Douglas Malmsten, storägare och styrelseordförande i T.A.P, en affärskedja med tusentals klädbutiker över världen, kidnappas på öppen gata. "Göteborgsbrigaden" tar på sig dådet och kräver att landets statsminister, offentligt i teve, ska be om ursäkt för de rättsövergrepp som skedde i samband med Göteborgshändelserna 2001. Kidnappningen får ett enormt massmedialt genomslag och sätter igång en febril aktivitet på Regeringskansliet, hos Säkerhetspolisen och inte minst hos spaningsledare Göran Jämtin.

Kidnapparna, Hanna Svensson och Kristoffer Hiller, som båda avtjänat fängelsestraff efter Göteborgshändelserna, placerar Douglas Malmsten i en cell. I väntan på statsministerns historiska besked tvingas Malmsten arbeta under liknande villkor som gäller för de tusentals asiatiska textilarbetare som syr kläder för T.A.P. Men statsministern tänker inte gå kidnapparna till mötes och katastrofen lurar runt hörnet.

Ur boken:
»De första gångerna Hanna bevakat Douglas Malmsten hade hon letat efter livvakter. Hon tog för givet att de fanns någonstans, men arbetade diskret. Till slut insåg hon att Douglas Malmsten promenerade omkring på Stockholms gator som vem som helst. De förstod inte hur han kunde vara så oförsiktig.«

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone