Jump to content
Cover for Ringaren. Utpressarens bumerang. Återutgivning av text från 1928
Isbn: 978-91-7863-705-8
Publisher: Bokförlaget Klassiska deckare
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: March 2021

E-book

Ringaren. Utpressarens bumerang. Återutgivning av text från 1928

Utpressaren Exsome är mycket framgångsrik och lyckas dölja sin brottslighet genom att låtsas vara privatdetektiv.

Trots att han får ett varningsbrev från Ringaren kan han inte låta bli att klämma sitt senaste offer på sina sista pengar.  

Det här är en av många noveller om den gåtfulle Ringaren, förklädnadsmästaren Henry Arthur Milton. Denne jagar Englands värsta brottslingar – och mördar dem. Han är ständigt jagad av polisinspektör Bliss på Scotland Yard.  

Texten skrevs av den brittiska författaren Edgar Wallace (1874–1932) som slog igenom med berättelser om kommissarie Sanders och den blygsamme detektiven Mr Reeder.

Under flera decennier i början av 1900-talet var Wallace världens mest populära äventyrs- och deckarskribent. Hans böcker såldes i miljonupplagor – trots att han ofta publicerade 5-10 per år.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1928 i tidningen ”Dagens Nyheter” med titeln ”Utpressarens bumerang. Mysteriet Miltons fortsatta öden och äventyr”. Berättelsen publicerades ursprungligen på engelska med titeln ”The blackmail boomerang”.

Eftersom den här texten skrevs redan i början av 1900-talet har vi också kompletterat texten med en ordlista över sådana ord och namn som kan vara svåra att känna till i dag.  Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone