Jump to content
Cover for Ringaren. Stölden från Paul Lumière. Återutgivning av text från 1928
Isbn: 978-91-7863-702-7
Publisher: Bokförlaget Klassiska deckare
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: February 2021

E-book

Ringaren. Stölden från Paul Lumière. Återutgivning av text från 1928

När överinspektör Bliss vid Scotland Yard åker på semester så jublar inspektör Mender. Äntligen får han möjligheten att sätta fast den mystiske hämnaren Ringaren.

Det dröjer bara några timmar innan han får sin chans när Ringaren i ett brev avslöjar sitt nästa mål.

Det här är en av många noveller om den gåtfulle Ringaren, förklädnadsmästaren Henry Arthur Milton. Denne jagar Englands värsta brottslingar – och mördar dem. Han är ständigt jagad av polisinspektör Bliss på Scotland Yard.  

Texten skrevs av den brittiska författaren Edgar Wallace (1874–1932) som slog igenom med berättelser om kommissarie Sanders och den blygsamme detektiven Mr Reeder.

Under flera decennier i början av 1900-talet var Wallace världens mest populära äventyrs- och deckarskribent. Hans böcker såldes i miljonupplagor – trots att han ofta publicerade 5-10 per år.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1928 i dagstidningen ”Dagens Nyheter” med titeln ”Stölden från Paul Lumière. Mysteriet Miltons fortsatta öden och äventyr”.

Eftersom den här texten skrevs redan i början av 1900-talet har vi också kompletterat texten med en ordlista över sådana ord och namn som kan vara svåra att känna till i dag.  
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone