Jump to content
Cover for Trollkarlen från Oz
Isbn: 978-91-9867-118-6
Publisher: Vibery Audiobooks
Category:
Children's books 9-12 years Young adults 6-9 years For emergent readers
Accessible since: December 2020
Narrator: Dan Sundquist
Length: 3 hours 53 minutes

Audiobook

Trollkarlen från Oz

Tolvåriga Dorothys hus blir uppryckt av en tornado och hon vaknar omtumlad, tillsammans med sin lilla hund Toto, i det magiska landet Oz.

Dorothy får rådet att söka sig till Smaragdstaden och den store Trollkarlen av Oz – han ska kunna hjälpa henne att komma hem igen. På sin färd dit stöter hon på Fågelskrämman som vill ha en hjärna, Plåtmannen som längtar efter ett hjärta och Fega lejonet som vill hitta sitt mod. De slår följe och hoppas att Trollkarlen ska kunna hjälpa dem alla.

På vägen möter de fyra nyfunna vännerna, med den orädda Dorothy i spetsen, de mest fantastiska hinder och resan blir långt mer äventyrlig än de någonsin kunnat ana.

Trollkarlen från Oz ingår i Arena Audio Books serie Klassiker för barn – litterära pärlor som har moderniserats och kortats ned av författaren Martin Svensson för att passa dagens barn.

L. Frank Baum är mest känd för sina berättelser om landet Oz. Den mest välkända är Trollkarlen från Oz, första gången publicerad år 1900. Baum skrev totalt 14 böcker om Oz och efter hans död tog andra författare över.

Martin Svensson är författare till en lång rad hyllade och bästsäljande böcker för både vuxna och barn.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone