Jump to content
Cover for Elbilen och jakten på metallerna
Isbn: 978-87-2639-247-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
Science
Accessible since: December 2020

E-book

Elbilen och jakten på metallerna

Elbilen - planeten och klimatets räddning! Att fossilbränsledrivna fordon är stora klimatbovar vet vi. Lösningen bör därmed vara enkel - vi ersätter bensin- och dieselbilar med en elektrisk motsvarighet och sedan är problemet ur världen. Eller?

I 'Elbilen och jakten på metallerna' granskar Arne Müller vad som händer bakom kulisserna i våra snabbast växande hållbarhetsindustrier. För att tillverka batterier till elbilar krävs ämnen som kobolt, litium och grafit - dessutom krävs andra ovanliga metaller till vår sol- och vindkraft. Vad händer när efterfrågan blir allt större? Müller ställer frågor angående jordens resurser, seriositeten hos gruvaktörerna och de möjliga problem som kan uppstå i brytningens kölvatten. Kan det möjligen vara så att vi i vår iver över att ha hittat nya lösningar glömmer att tänka på konsekvenserna?

Arne Müller, född 1960, är en tysk-svensk frilansjournalist och författare som är baserad i Umeå. Han har tilldelats Föreningen Grävande Journalisters pris 'Guldspaden' samt Västerbotten-Kurirens journalistpris till minne av Karin Hörnfeldt. Müller har tidigare arbetat på både TV4 Botnia och SVT men är numera frilansjournalist.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone