Jump to content
Cover for Den ohyggliga dumheten i Listerås
Isbn: 978-91-8922-381-3
Publisher: Bookea
Category:
Novels Society & Culture Humour
Accessible since: August 2020

E-book

Den ohyggliga dumheten i Listerås

Den ohyggliga dumheten skildrar förvaltningschefen Sven Klavérs öde när han dimper ner i den lagomkorrupta kommunen Listerås. Uppdraget han fått är att få rätsida på kommunens dystra skolresultat. Vad är det egentligen som sätter hinder för att barnen
i Listerås ska få sin Drömskola med spännande möjligheter till lärande och utveckling? Med hjälp av sin vän, Ami från Indien, försöker Sven förstå sig på den ohyggliga dumhet som ibland tillåts blomstra, när normalt kloka människor kommer samman i grupp.

Berättelsen skildras med humor och värme, men har en seriös underton, då den bygger på verkliga händelser. Många kan nog känna igen karaktärer och situationer, men ingen behöver känna sig särdeles utpekad eller dumhetsförklarad. Den fiktiva kommunen Listerås med sina små oegent-ligheter lär nämligen finnas och frodas på många håll i landet.

Boken kan även användas som diskussionsunderlag i ämnen som orga-nisation, ledarskap, demokrati eller skolutveckling. Fokus kan då riktas mot vad som värderas, vad som accepteras, och vad som inte accepteras och hur allt sammantaget bidrar till att bromsa eller generera utveckling.

 

Det var länge sedan jag skrattade så mycket…helt underbart med den härliga ironin… storyn är superbra… tar upp viktiga frågeställningar… ger en wow-känsla.

                                                                                              (lektör Elswig Patriksson)

 

Martin Eksath är doktorand inom utbildningsvetenskap och tidigare förvaltningschef (skolchef). Den ohyggliga dumheten i Listerås är hans debut roman.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone