Jump to content
Cover for Sammanflöden
Isbn: 978-87-2663-578-2
Publisher: Saga Egmont
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: July 2020
Narrator: Björn Löfgren
Length: 8 hours 36 minutes

Audiobook

Sammanflöden

“Jag är oskyldig. Bara du kan hjälpa mig. Jag är i staden med tehuset. Berätta inte för någon. Svara. M.”

Halva EU-parlamentet är avspärrat och blockerat. Rykten surrar och TV-kamerorna har redan börjat komma på plats utanför byggnaden. EU-parlamentarikern Horst Kleins kropp går inte att undersöka än. Den hänger spetsad på skulpturen ovanför våning tre. Den måste ha fallit från hög höjd.

Dagen innan dödsfallet får David Löf ett brev av Kleins assistent Meral. Det är en samling dokument på franska som handlar om någon sorts klorföroreningar. När David återvänder till arbetet dagen efter är både dokumenten och Meral spårlöst försvunna. Och Meral är misstänkt för mord.

Jonas Sjöstedt (f. 1964) är en svensk politiker, skribent och författare. Han var ledamot i Europaparlamentet mellan 1995–2006 och blev 2012 partiledare för Vänsterpartiet. Sjöstedt debuterade som skönlitterär författare 2009 med boken Sammanflöden.

Maktens korridorer är en spännande kriminaltrilogi som skildrar politiska intriger, maktkamper och mordutredningar. Serien tar avstamp i EU-parlamentet i Bryssel där Jonas Sjöstedt själv har arbetat.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone