Jump to content
Cover for Det stora arvet
Isbn: 978-87-2634-169-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels History
Accessible since: December 2019

E-book

Det stora arvet

Det stora arvet följer fyra systrar som fått ärva en förmögenhet efter att deras tyranniske far gått bort. Tillsammans bor de kvar på familjegården med en nyfunnen frihet som de alla nyttjar på sina egna sätt. Hillevi väljer att lägga sin arvedel på vackra kläder och skor, medan Maria hellre lever i bokens värld och Alina i växtrikets. Bland systrarna finns också Hilda som är den stoltaste av de fyra och som hellre klipper alla banden med fadern än att acceptera sin arvslott. Arvet medför sina nedgångar och det som till en början sågs som en tillgång blir snart till en tragisk affär för de unga kvinnorna.

I denna roman från 1956 gör Anna Kajsa Hallgard en fantastisk gestaltning av verklighetstrogna karaktärer och en realistisk porträttering av den tidens kvinnor.

Anna Kajsa Hallgard (1915-1995) föddes som Margit Olofsson och var en svensk författare från Gotland. Hennes debutroman En man finner sin väg utkom 1942 och därefter skrev hon under sin levnadstid ett flertal romaner och noveller. Anna Kajsa värnade särskilt mycket om lantbruket och hemorten och använde ofta den gotländska landsbygden som inspiration för sina verk. 


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone