Jump to content
Cover for 5-minuters deckare. Den osynlige inbrottstjuven. Återutgivning av text från 1935
Isbn: 978-91-7863-468-2
Publisher: Bokförlaget Klassiska deckare
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: November 2019

E-book

5-minuters deckare. Den osynlige inbrottstjuven. Återutgivning av text från 1935

Den rike stockholmaren Hillebard Rosenlund är en av landets mest hängivna deckarfantaster.
Efter att ha läst 100-tals deckare gjorde oron för inbrottstjuvar att han installerade ett extremt avancerat larmsystem.

En kväll när Hillebard lägger sig för att sova stoppar han sin plånbok under kudden, en plånbok som är fylld med 15000 kronor.
Han vaknar mitt i natten och ser mystiska ljus. Då tar han genast fram sin pistol.

Den här texten skrevs av den svenske författaren Sture Appelberg (1885–1947). Han skrev framför allt pusseldeckare och berättelser om riktiga brott och brottslingar.
Han hade en mycket framgångsrik karriär som journalist på några av landets största tidningar, bland annat Stockholms-Tidningen, Stockholms Dagblad och Veckojournalen.
En märklig detalj i Sture Appelbergs liv är att han var regementskamrat med den blivande svenske deckarkungen Samuel August Duse.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1935 med titeln ”Den osynlige inbrottstjuven” i novellsamlingen ”Utpressaren i Rasteburg. Kriminalnoveller”.


Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den namn, ord och mått som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone