Jump to content
Cover for Under ytan
Isbn: 978-91-7781-343-9
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: July 2018

E-book | 28 days for loan

Under ytan

Ny omskakande thriller av författaren till succédebuten Bränd himmel som sålt 50.000 ex i Sverige

»Den bästa deckare jag läst i år.« Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet, om Bränd himmel


Vännerna Noah och Abdi har alltid gått sida vid sida. En sen natt när Noah hittas medvetslös, flytande i en kanal, förändras allt. Vad som först tycks vara ett skämt som gått snett förvandlas till en öppen strid. Noah är född i Storbritannien, Abdi är flykting från Somalia. Och Bristol håller på att kollapsa av sociala spänningar.
Polisen Jim Clemo vill försäkra sig om att Noah - som befinner sig i koma - verkligen råkat ut för en olycka. Men Abdi vägrar berätta vad som har hänt. När kriminalreportern Emma Zhang, som också är Jim Clemos före detta älskare, söker upp Noahs föräldrar kommer också stadens rasism upp till ytan.
Två familjer slåss nu för sina söner - och för sanningen. Ingen av dem förstår ännu hur långt de kommer att gå, vilka demoner de kommer att konfrontera, och vilken smärta de ska behöva utstå.

GILLY MACMILLAN är en brittisk kriminalförfattare som fick ett stort internationellt genombrott med sin debut Bränd himmel, som har sålt över 50.000 exemplar bara i Sverige. Gilly Macmillan bor i Bristol i England. Under ytan är den andra, helt fristående delen i serien om polisen Jim Clemo.

»Extremt spännande och njutbar läsning.« | Shari Lapena, författare till På andra sidan väggen

»En suverän, djupt fängslande thriller.« | Sunday Mirror


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone