Jump to content
Cover for Sherlock Holmes: Wisteria Lodge
Isbn: 978-91-7677-265-2
Publisher: Virvelvind Förlag
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: April 2016

E-book | 28 days for loan

Sherlock Holmes: Wisteria Lodge

Klienten John Eccles dyker upp hos Sherlock Holmes med en bisarr historia: Han besökte en vän men när han vaknade på morgonen var alla andra försvunna.

Efter bara några minuter dyker polisen upp och vill förhöra John Eccles som misstänkt för ett brutalt mord.

I fallet med ”Wisteria Lodge” får du läsa om ett av de märkligaste fallen i Sherlock Holmes karriär, och en av de få gånger där den ansvarige polisen är minst lika klurig som mästerdeckaren själv.

Den här berättelsen skrevs av författaren Arthur Conan Doyle, (1859–1930), och publicerades första gången på engelska år 1908 med titeln ”The Adventure of the Wisteria Lodge”. Arthur Conan Doyle var ursprungligen läkare och skapade rollfigurerna Sherlock Holmes och doktor Watson med några av sina kollegor och lärare som förebilder.     

Den här svenska texten publicerades år 1926 i novellsamlingen ”Sherlock Holmes äventyr. Sherlock Holmes bragder – valda berättelser ur den store detektivens liv och äventyr” med titlarna ”Mr John Scott Eccles’ sällsamma upplevelse” och ”San Pedros tiger”.

Den här översättningen till svenska gjordes av Oscar Nachman (1870–1934) som var specialiserad på deckare och äventyrsberättelser.

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar, alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone