Jump to content
Cover for Sherlock Holmes: Bruce-Partingtons undervattensbåt
Isbn: 978-91-7677-151-8
Publisher: Virvelvind Förlag
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: March 2016

E-book

Sherlock Holmes: Bruce-Partingtons undervattensbåt

Mästerdetektiven Sherlock Holmes är uttråkad efter flera sysslolösa dagar när hans bror meddelar att han kommer på besök.   
Eftersom brodern Mycroft normalt aldrig bryter sina rutiner så vet Sherlock att något stort är på gång.

Det visar sig att ritningarna till en superavancerad ubåt blivit stulna, och några av sidorna hittats i fickorna hos en ung tjänsteman.  Fallet är så viktigt för den brittiska regeringen att Sherlock får tillgång till alla poliser i landet för att kunna lösa det.  

Den här berättelsen skrevs av författaren Arthur Conan Doyle, (1859–1930), och publicerades första gången på engelska år 1908 med titeln ”The Adventure of the Bruce-Partington Plans”. Arthur Conan Doyle var ursprungligen läkare och skapade rollfigurerna Sherlock Holmes och doktor Watson med några av sina kollegor och lärare som förebilder.     

Den här svenska texten publicerades som följetong i Sydsvenska Dagbladet i februari 1909 med titeln ”Några Sherlock Holmes-minnen (Hämtade från hans vän doktor John H Watsons anteckningar). Den Bruce-Partingtonska undervattensbåten”.  

Den här översättningen till svenska av Hanna Flygare (1843–1925). Trots att Hanna Flygare bara var verksam från 53 års ålder var hon en av 1900-talets flitigaste översättare med över 200 titlar. Hon översatte allt från populär litteratur som Sherlock Holmes och Dr Jekyll till mer avancerade böcker av Leo Tolstoj och Charles Dickens.   Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone