Jump to content
Cover for Striden vid Magins källa
Isbn: 978-91-9828-171-2
Publisher: Bogaloffen
Category:
Children's books 9-12 years Fantasy & Sci-Fi
Accessible since: October 2015

E-book | 28 days for loan

Striden vid Magins källa

Striden vid Magins källa är den fjärde boken i serien Övervendarins lärling. 

Majra far med ögonen över slagfältet. Långt borta ser hon två främmande magiker slunga sin magi rakt in i hopen med stridande kvinnor och män. Men någon blå vendarimantel ser hon inte till. Var är Stendalens vendari? 
Sedan förstår hon. Vendari Artesia är inte här därför att hon är på väg till magins källa. Övervendarin är inte heller här, därför att hon vaktar porten till källan. Det viktigaste slaget utspelar sig inte vid Läveskog, det kommer att stå någon helt annanstans.

Majra har misslyckats som övervendarins nyckelväktare. Alla nycklarna till magins källa har nu fallit i fiendens händer. Övervendari Aldra Svedundotter är bekymrad och samlar landets magiker för att förbereda dem på krig. Majra är också bekymrad, men över andra saker. Kan hon lita på att övervendarin verkligen vill landets bästa? Det sägs att hon tvingar barn att ansluta sig till hennes armé. Kanske det ändå skulle vara bättre att hjälpa fiendesidan att få makten över magins källa?

"Berättelsen är full av starka kvinnliga karaktärer, fantasifulla varelser som samsas i en fantasyvärld som känns mer nordisk än anglosaxisk vilket är ett fräscht grepp." 
Siska Humlesjö, ur lektörsomdöme från BTJ Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone