Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Västmanland
Isbn: 978-91-2714-278-7
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Noveller
Tillgänglig sedan: september 2015

E-bok | 28 dygns lånetid

Västmanland

Det var en gång ett litet län som mest såg ut som en tillknycklad fyrkant.

Sven Olov Karlssons nya bok beskriver det i tio kapitel. Kalla det noveller, eller hellre en kartläggning där varje berättelse visar vägen till en plats och dess personer, till dolda faror och lågmälda underverk. Väst­manland är en ärrad skönhet som talar sjungande i norr och gnälligt i söder, eller bara tiger avfolkat och öde.

Ur detta bångstyriga landskap lockar han fram komedier och tragedier från varje kommun. Om en besatt alkemist eller ett krånglande gevär, om att adoptera barn eller på egen risk börja bygga bredband till byn. Om en tonåring som bara morfar orkar ta itu med. Om vårdaren som anar ett otäckt mönster hos de avsigkomna enslingar hon sköter om.

Om hur en enorm skogsbrand eller det moderna folkhemmets hotfullhet plötsligt tvingar oss att fly för våra liv eller ta strid.

Sven Olov Karlssons förra bok Porslinsfasaderna nominerades till Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska skönlitterära bok.

Sven Olov Karlsson (född 1971) debuterade med Italienaren 2003, och har sedan dess givit ut ytterligare två kritikerrosade romaner, Amerikahuset och Porslinsfasaderna, för vilken han blev nominerad till Augustpriset 2013. Sven Olov Karlsson arbetar för närvarande på en reportagebok om den stora skogsbranden i Västmanland 2014.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone