Jump to content
Cover for Memento mori
Isbn: 978-91-7437-927-3
Publisher: Ordfront förlag
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: May 2015

E-book

Memento mori

Det var sekreteraren på den rättsmedicinska avdelningen som tog emot budet. Hon tog paketet under armen och bar in det. Stanken mötte henne först när hon rivit bort tejpen och öppnat kartongen. Hon hade just tagit emot och kvitterat ett mänskligt huvud.
I Memento mori får läsaren följa rättsläkaren Ella Andersson och hennes kollegor när de tillsammans med polisen försöker förstå den makabra försändelsen. Huvudet är vanställt av förruttnelse men kulan i skallen vittnar om en våldsam död. Medan polisen prioriterar identifieringen av huvudet riktar Ella istället sitt intresse mot den egna organisationen.
Ett nedlagt ärende väcker hennes uppmärksamhet och bakom den byråkratiska fasaden anar hon kopplingar till den organiserade brottsligheten. Ingen tycks längre vara utom deras räckhåll – inte ens den rättsmedicinska avdelningen som lamslås när det står klart vem huvudet tillhör.
Memento mori* är Elias Palms tredje och sista deckare om rättsläkaren Ella Andersson efter Corpus delicti (2010) och Causa mortis (2011) och går att läsa helt fristående.
* Memento mori, latin för »kom ihåg att du är dödlig«.

Pressröster

"Den är välskriven, och den gastkramande spänningen börjar när ett paket levereras till den rättsmedicinska avdelningen. ... Spänningen hålls uppe, från början till slut!…" Viola Kondracki, Litteraturmagazinet


"Elias Palm kan vara den nya stora kriminalförfattare som Sverige så väl behöver…" Christer B Johansson, Tidningen Kulturen


"Jag blir så glad av att kunna konstatera att författaren Elias Palm har tagit stora steg i sin författarutveckling. Hans tredje roman om rättsläkaren Ella Andersson och hennes arbetskamrater sätter redan nu ribban högt för 2013 års utgivning. ...Författaren använder sig av grepp som jag trodde var nästan förbjudna inom kriminalromanskrivandet. Bra! Fortsätt så här Elias!" Nisse Scherman, Dast Magazine


"Spänningen stegras hela tiden och ingenting är förutsägbart. Jag är mycket förtjust i Elias Palms språk och gestaltning. De över 400 sidorna gick fort att läsa, jag hade svårt att lägga ifrån mig boken. Slutet var mycket överraskande och jag ville inte att berättelsen skulle ta slut. Så nu väntar jag ivrigt på nästa deckare av Elias Palm."
Betyg 5/5, Kristina Simar, Ksimars blogg


"En bok man sträckläser" Cissi, bloggen Bokstunder


"Så jag kan verkligen rekommendera boken, eller rättare sagt alla tre böckerna."
Britt-Marie "Bim" Kullin, Bims bloggLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone