Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Sagan om den nya världen
Isbn: 978-91-7517-636-9
Förlag: Recito Förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: september 2014

E-bok | 28 dygns lånetid

Sagan om den nya världen

Sagan om den Nya världen är ett spännande äventyr med varghunden Lino, den kloka papegojan Viktor, Vishetens Drottning, elefanten Hawila och mannen i den kritvita manteln Amores. Huvudpersonerna Kim och Alexandra får besöka den Nya världen där man tänker nytt och bättre om jordens framtid.

Den onde kung Damases på den fasansfulla ön Galypsos vill fördärva för den Nya världen.
I den stora huvudstaden Rabylonia mitt på ön tvingas människorna bära svarta masker och de måste tiga och vara lydiga mot den gamla världen. De som vågar göra uppror kastas i det hemska stadsfängelset Habeka som vaktas av de fruktade ödlorna. I utkanten på ön Galypsos i den stora dalen gömmer man det allra hemligaste som kan fördärva all framtid på jorden.

Amores, alla djuren, Kim och Alexandra kämpar för den Nya världen och ett bättre sätt att ta hand om jorden, djuren och livet här. Här finns Framtidsstaden där man uppfunnit smarta, nya saker som alldeles egna flygmaskiner för barn och tysta elfordon. Ett nytt, hållbart sätt att tänka för människan och livet på jorden.

Den onde kung Damases tar Kim och de andra tillfånga och kastar dem i fängelset Habeka!
Den gamla världen kanske vinner?

Sagan om den Nya världen är en spännande fantasy och en äventyrsberättelse - men den kan också användas som Upplevelseläsning när det gäller klimat, miljö, hållbarhet och fred i undervisningen i skolan för elever mellan 9-12 år.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone