Jump to content
Cover for Lojalitetens pris
Isbn: 978-91-7607-004-8
Publisher: Tundell Salmson audio
Category:
Novels Short stories
Accessible since: May 2014
Narrator: Irene Lindh
Length: 1 hour 38 minutes

Audiobook

Lojalitetens pris

Karolin lever i ett harmoniskt äktenskap. Men plötsligt en dag svingar döden sin lie, hennes make fastnar med bilen på en obevakad järnvägsövergång, tåget dyker upp och han omkommer.
Länge får Karolin kämpa med sin sorg, det är svårt att acceptera den oväntade döden. Till sist tvingas hon dock godta det som har hänt, att hon är ensam kvar, att hon är änka.
Fast i grannhuset bor ju Gabriel, de har känt varandra jämt, han är som ett inventarium och har aldrig varit gift. I puberteten förekom en del känslor mellan dem. Men de var ju barn. Ändå var det där kanske livsavgörande för Gabriel?
Karolin och Gabriel hjälper varandra, det finns mycket praktiskt att ta tag i och de har gemensam vårdnad om en häck. De kommer varandra allt närmare, de skojar och har roligt.
Efter ett tag ser hon på Gabriel med den förälskades blick.
Men än en gång lägger döden krokben. Karolin hinner aldrig visa vad hon känner. Gabriel dör i en hjärnblödning, han var ingen ungdom. Karolin är åter ensam.
Smärtan är outhärdlig. Hon vill vara nära honom, fastän han är död, hon vill vara i hans hus och vakta det emot tjuvar tills den ärvande brorsdottern kommer, det brukar vara inbrott när ett dödsfall blir känt.
Men nu utmanar Karolin ödet ...

Lojalitetens pris är en berättelse om att livet är för kort. Att det inte får vara för sent. Om att lojaliteten har ett pris, om att stå upp för sig och det som är rätt, för kärleken. Att aldrig svika.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone