Jump to content
Cover for Bussen på Bjurforskammen
Isbn: 978-91-8662-181-0
Publisher: Ord & Visor
Category:
Short stories
Accessible since: February 2014

E-book | 28 days for loan

Bussen på Bjurforskammen

Gunillas anrop hörs i kommunikationsradion: ”Bussen på Bjurforskammen, kom!” Sedan blir det tyst och jag får inte höra vem det är som svarar. Förmodligen handlar om det en buss i en helt annan del av kommunen, alltför långt bort för att jag ska kunna uppfatta någonting av den fortsatta konversationen. Men orden fastnar i mitt medvetande och sätter fantasin i rörelse. Var ligger Bjurforskammen och varför står det en buss där?

Författaren och busschauffören Göran Lundin har här samlat sin vassaste berättelser från närmare 40 år bakom bussratten. Han debuterade 1981, med den dokumentära romanen ”Den svarte Generalen”, som handlar om Haitis dramatiska självständighetskamp.

Han har sedan skrivit över tjugo böcker; såväl vuxen- som ungdomsromaner, samt flera foto- och reportageböcker – de senare tillsammans med fotograf Erland Segerstedt.

Flera av titlarna är inspirerade av hans arbete som busschaufför. Till Haiti i Västindien har han återvänt ett flertal gånger, både som resenär och i sin litterära produktion.


”Inte utan anledning  får man i minnet en amerikansk nobelpristagare, som skrev en roman med i stort sett samma titel.”
Torvald Larsson, Östgöta-Correspondenten, om novellsamlingen Busschaufför på villovägar.


Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone