Jump to content
Cover for Den främmande damen och herrn under sängen (Telegram klassiker)
Isbn: 978-91-7423-281-3
Publisher: Telegram Förlag
Category:
Short stories E-single Society & Culture Humour
Accessible since: December 2013

E-book | 28 days for loan

Den främmande damen och herrn under sängen (Telegram klassiker)

Den främmande damen och herrn under sängen visar på en relativt okänd sida hos Dostojevskij i egenskap av farsartade, lättsinniga komedier. Något som är sällsynt i den i övrigt djupa och tungsinta produktionen. De allvarliga, psykologiskt slående och grundliga personporträtten som är Dostojevskijs signum får här stå tillbaka för en gäckande satir.

Den främmande damen och herrn under sängen
är en farsartad berättelse om misstanke, bedragna äkta män och omotiverad svartsjuka dragen till sin yttersta spets. Men inte minst kretsar berättelsen kring den dråpliga situationskomik som kan uppstå då två personer ska gömma sig under en och samma säng.

Novellen finns även i novellsamlingen Två humoresker tillsammans med Krokodilen.

Fjodor Dostojevskij
är en av de mest lästa och betydande författarna genom tiderna. Än i dag, över hundratrettio år efter hans död räknas hans verk till de några av de främsta inom världslitteraturen. I hans böcker behandlas ofta de stora frågorna då han, träffande och tidlöst, dissekerar den mänskliga naturen i spänningen mellan det låga och sublima.

Dostojevskijs böcker är översatta till fler än 170 språk och uppges ha influerat en rad framstående författare och filosofer som Hemingway, Chekhov, Sartre och Nietzsche.

Omslag: Adam Dahlstedt (http://www.addstudio.se/)Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone