Jump to content
Cover for Full fart, Sandra!
Isbn: 978-91-8740-114-5
Publisher: Posiphone
Category:
Children's books 9-12 years 6-9 years
Accessible since: April 2013

E-book | 28 days for loan

Full fart, Sandra!

Sysslar man med hästar så får man vara beredd på att vad som helst kan inträffa. Det gör det i vår familj!

Den här sommaren hade vi en häst i Svenskt Derby – den finaste löpning som finns, och den blev fruktansvärt spännande. Det var ju så många andra som också ville vinna och det finns många knep de kan försöka – inte alla helt hederliga…

Här är ett urval recensioner, läs fler på författarens hemsida: www.heddibockman.com

Ann-Christin Hellberg-Sågfors i Hufvudstadsbladet, Finland 5 januari 2000: 

Böckerna ger definitivt mer än vad pärmarna lovar. På utanskriften går att läsa ”hästbok” och visst utgör hästarna stommen, men Böckman missar inte tillfället att dessutom servera kulturhistoria, läkekonst och genuin spänning. Hon varvar vardagen med drömmar och ett accepterande allvar inför livets oförklarligheter. Mormoderns råd till Sandra som jämför sig med vackrare eller duktigare kamrater får avsluta: ”Man ska trivas med sig själv. Är man inte nöjd med sig själv, så duger inget annat heller.”

Birgitta Lindstam, BJT:

14-åriga Sandras dröm är att bli jockey. Hon kommer en bitr på väg när hon får hjälpa till med förberedande träning i ett stort galoppstall. Hennes familj har en hästgård i Skåne och en av familjens hästar ställer upp i Derbyt. Man får en bra bild av tävlingsförberedelserna och själva tävlingen. En spännande bihandling är räddandet av en vanskött häst. Det är en välskriven hästbok med bra person- och miljöskildring. Sakkunnigt beskrivs hur favorithästen Vldros, som råkat ut för en olyckshändelse, omplåstras. Detta är femte boken om Sandra. Författaren, som är professionell galopptränare och hästuppfödare, skriver informativt och initierat.

Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone