Jump to content
Cover for Fallet Kalteis
Isbn: 978-91-8721-923-8
Publisher: Coltso
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: June 2012

E-book

Fallet Kalteis

Av författaren till 2008 års bästa utländska kriminalroman – »Mordbyn«

München, 1939. Många gör som Kathie och lämnar landsbygden för att förverkliga sin dröm om det ljuva livet i storstaden. Hon är mörkhårig, söt och robust, i likhet med kvinnorna som på senare tid försvunnit spårlöst i staden och dess utkanter. Partimedlemmen Joseph Kalteis ger sig ut på vägarna med sin cykel, efteråt minns han inte vad som har hänt.
Fallet Kalteis baserar sig på den sanna historien om Münchenbon Johann Eichorn, som våldtog ett hundratal kvinnor och mördade fem. Han greps först 1939 och avrättades i hemlighet, eftersom det inte fick komma till allmänhetens kännedom att han var nationalsocialist.
Succéförfattaren Andrea Maria Schenkels andra kriminalroman belönades med Deutscher Krimipreis i januari 2008 och är liksom debutromanen Mordbyn en storsäljare i Tyskland, med över 1 miljon sålda exemplar.

»Schenkels klara, precisa språk, som måste vara föredömligt översatt, och hennes intelligenta sätt att skriva om brottet och dess förutsättningar känns ovanligt och befriande. Jag tänker ofta på Elfriede Jelinek under läsningen, på till exempel Glupsk och Älskarinnorna. Här finns, om än inte lika direkt, något av samma genomskådande. Ett hårt och oresonligt sätt att tala klarspråk om kvinnor och män och om villkoren. Ingen lösning, ingen lindring. Inga bortförklaringar. Det här är en otäck bok. Det här är en vidrig värld.«
Jenny Tunedal, Aftonbladet

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone