Jump to content
Cover for Den motvillige draken
Isbn: 978-91-8661-539-0
Publisher: HörOpp!
Category:
Children's books 9-12 years 6-9 years
Accessible since: May 2012
Narrator: Torsten Wahlund
Length: {0} hours {1} minutes 1 hour 13 minutes

Audiobook | 28 days for loan

Den motvillige draken

I Den motvillige draken upptäcker en pojke att det flyttat in en drake i en grotta ovanför deras by. Pojken vars största intresse är att läsa, förstår snart att draken inte är en farlig eldsprutande best utan delar hans fascination för litteratur och poesi. Draken har faktisk själv skrivit ett par dikter och de spenderar flera kvällar med att läsa och diskutera.

När byborna får höra att det bor en drake i grottan blir de livrädda och beslutar snart att draken måste dö. Den bästa för uppdraget är St Göran, tidernas största drakdödare. Draken är inte alls sugen på att slåss, han skriver ju hellre poesi , men byborna ger sig inte och en dag anländer St Göran till byn för att göra slut på ”den fruktansvärda besten”…

Den motvillige draken är skriven av Kenneth Grahame som även skrivit Det susar i säven. Detta är första gången boken har översatts till svenska, men den har länge varit väldigt populär runt om i världen och gjorts både som teater och Disneyfilm. Ljudboken The reluctant dragon är en av de mest sålda ljudböckerna i England genom tiderna och toppar fortfarande listorna på t ex Amazon.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone