Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Mannen från Albanien
Isbn: 978-91-9794-723-7
Förlag: Columbi Publishing
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2012

E-bok | 28 dygns lånetid

Mannen från Albanien

Det är hösten 1990 och järnridån har nästan helt rämnat. I Stockholm faller en man ned från Erstaterrassen och omkommer. Han har ett albanskt pass på sig men hans existens förnekas av de albanska myndigheterna. Tre personer dyker upp på olycksplatsen. Den ene för att göra en rutinundersökning och den andre på jakt efter en story. Den tredje söker en plats att sova undan regnet. De ska alla upptäcka var och en på sitt sätt att sanningen om mannen från Albanien är mer komplicerad än den först verkar. Bakom ligger en historia om en sammansvetsad grupp människor som begravde sitt förflutna men behöll sina lojaliteter. Ett förräderi som en av dem lyckats dölja, men som långsamt och obevekligt avtäcks när mannen från Albanien dyker upp i Stockholm.

Mannen från Albanien är en roman om händelser under det kalla kriget och om politiska strömningar i Sverige under 60- och 70-talen. Om de som trodde på en ny världsordning och om männen som övervakade dem. Och om de som bytte sida allteftersom vindarna vände.

Magnus Montelius delade första priset i Bokförlaget Semics deckarnovelltävling 2011 med novellen Ett alibi åt señor Banegas. 2009 vann han novelltävlingen Gåshud med sin novell Satellittelefon. Mannen från Albanien är hans debutroman. Han arbetar som miljökonsult och har genomfört många uppdrag på Balkan och i de forna sovjetrepublikerna samt bott flera år i Afrika och Latinamerika.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone