Jump to content
Cover for Sixten : Äventyret i underjorden
Isbn: 978-91-9796-330-5
Publisher: Hellbom förlag
Category:
3-6 years Children's books 6-9 years
Accessible since: November 2011

E-book | 28 days for loan

Sixten : Äventyret i underjorden

Någonstans ungefär mitt i Sverige, i ett jordgryt, bor hoppetossen Sixten. Hoppetossarna är ett småvuxet folk, bara ungefär 20 centimeter höga, men de har speciella krafter och kan göra en massa saker som inte vi människor kan. De är väldigt starka och kan hoppa väldigt högt. Högt för att vara så små i alla fall. De kan också låna egenskaper av omgivningen. Till exempel kan de ändra färg om de skulle behöva gömma sig, eller låna förmågan att flyga från sina vänner svalorna.

I den här boken får vi följa med Sixten och hans kompisar på ett äventyr i underjorden. Under en utflykt till bondens fårhage förirrar barnen sig in i skogen och där ramlar de ner i den underjordiska bäcken. Vad ska de göra nu? Hur ska de ta sig därifrån? Ska de någonsin ta sig hem igen? I boken finns också Sixtens faktasidor där Sixten lär läsarna om djuren och naturen i området där han bor.

Sara-Britta som är författare till den här boken, är född och uppvuxen i nipområdet där boken utspelar sig. Ett unikt område där varje dag var ett äventyr. Själva niplandskapet som i sig är som ett sagolandskap, gav den perfekta miljön för att få fantasin att flöda. Boken är baserad på Sara-Brittas uppväxt och hennes egna äventyr i ett område som få människor i Sverige vet så mycket om.

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone