Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Stentornet
Isbn: 978-91-8681-904-0
Förlag: Recito Förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok | 28 dygns lånetid

Stentornet

Småmysigt om Sundsvall på 1950-talet

Det är en ungdomsbok som Arne Svensson, författare och före detta journalist, har skrivit. Men samtidigt är det en tidsmaskin för de som växte upp på 1950-talet i Sundsvall.

«Stentornet» handlar om Peo som är i tioårsåldern och får besök av jämnårige Jerry under två sommarveckor. De är kompisar när Peo är och besöker sin morfar tillsammans med mamma Viola i Åsen utanför Östersund. Den här sommaren blev det ingen resa västerut men Jerry får komma på besök - och upptäcka Sundsvall tillsammans med oss läsare. Mycket av det här gamla är borta, men lever kvar på sidorna i «Stentornet».
Lasse Hallberg, Sundsvalls Tidning

Vad gjorde ungarna på 50-talet, när uttrycket curlingföräldrar inte hade skapats? Jo, de använde sig av sin fantasi och hittade på lekar och tävlingar eller de kanske spionerade på några farliga figurer, som Peo och Jerry gjorde på sitt sommarlov när de inte kollade på Hopalong Cassidy på biografen Saga, spenderade 25 öre på en päronglass eller en femöring på en Rivalkola eller tog Kumobussen till Fläsianbadet och värmde upp sig med simskolans sagogrynssoppa.
Arne Svensson

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone