Jump to content
Cover for Silverspöet
Isbn: 978-91-7517-055-8
Publisher: Recito Förlag
Category:
12 -15 years Children's books Fantasy & Sci-Fi
Accessible since: November 2011

E-book

Silverspöet

Leon lever ett fridfullt liv i den lilla byn Alkai, då han plötsligt en dag finner sitt hem vandaliserat och sin familj är bortrövad. Fylld av raseri rider han och farbrodern Valthor iväg på jakt efter dem. Under färden får de reda på att den ondskefulle Gnarl står bakom bortrövandet. Gnarl är egentligen på jakt efter Silverspöet, ett magiskt trollspö som kan förstena levande ting men även väcka döda till liv, och som i fel händer kan ödelägga hela riket.
Under sin resa möter de bland annat dvärgar, troll, alver, gnomer och till och med en gammal drakhona. Leon får uppleva död, skräck och rädsla - men även kärlek. Romansen blir kortvarig då även hon, vid namn Thea, blir bortrövad av Gnarls män efter att han får veta att det är hon som bär på Silverspöet. Nu står mycket på spel.
Leon vägrar ge upp hoppet om att återfinna sin familj och sin nyfunna kärlek. Ska Leon hinna fram till Gnarl och förgöra honom innan han får tag på Silverspöet? Kommer han någonsin få se sin familj och sin kärlek igen? Tillsammans med några följeslagare börjar nu kampen mot tiden och jakten på Silverspöet.

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone