Jump to content
Cover for Möter dig i Larnaca
Isbn: 978-91-7389-851-5
Publisher: Atlas
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: November 2011

E-book | 28 days for loan

Möter dig i Larnaca

Möter dig i Larnaca är en politisk verklighetsbaserad thriller om skuld och ansvar – och om en dotters sökande efter svar. Larnaca, Cypern, augusti 1989. Hamid, en iransk motståndsman och politisk flykting, blir mördad på öppen gata. Misstankarna riktas genast mot den iranska regimen, men bevis saknas för att ställa någon till ansvar för det brutala dådet. I Stockholm tjugo år senare börjar Rosa, Hamids svenska dotter, forska i sin fars öde. Vem var han? Varför dödades han? Hennes efterforskningar tar henne till Cypern och Iran, men överallt möts hon av tystnad. Och någonstans gömmer sig en förövare. Eller är också förövaren ett offer?

”man behöver bara luta sig framåt för att känna engagemangets hetta.”
Nils Schwartz, Expressen

”Och det är just när hon med lätt hand borrar sig ner i de känslorna – det som berör det främmande, det som är lika med den sortens kyla som kokar – som Möter dig i Larnaca lever.”
Stig Hansén, Helsingborgs Dagblad

”Thriller kallar förlaget boken, och visst är den spännande! Men mera är den ett reportage om skillnaderna mellan livet i Iran, då och nu, och det friare livet på Cypern och i Sverige. [---] Språket är så rakt på sak och enkelt att romanen kan fungera även i skolan, för ungdomar och på Svenska för invandrare.”
Anne Brügge, Hudiksvalls tidning

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone