Jump to content
Cover for Checkpoint Charlie
Isbn: 978-91-8942-465-4
Publisher: Serum
Category:
Novels Fantasy & Sci-Fi
Accessible since: November 2011

E-book | 28 days for loan

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie handlar om artificiellt liv, ämnet som är en korsning mellan datorteknik och biologi. I en dator skapar man ett digitalt ekosystem där man låter systemets invånare (enkla organismer) utvecklas enligt samma principer som Charles Darwins evolutionslära.
Efter ett tag kommer ekosystemet vara så diversifierat och avancerat att det inte går att stoppa. Även om man lyckas ta kål på enskilda arter kommer det alltid finnas flera livsformer som överlever eller rent av frodas på grund av att deras konkurrenter precis blivit utrotade. Det kan jämförs med verklighetens natur, vilken människan inte kan stoppa. Även om alla kärnvapen på jorden hade tillåtits explodera hade alltid kackerlockor, små organismer och en och annan råtta alltid överlevt.
Denna gräns efter vilken evolutionen inte längre går att stoppa kallas Checkpoint Charlie, efter evolutionsteorins fader Charles Darwin.
I boken startar nöjesföretaget WeAreVR en virituell nöjespark vid namn EcoSea, vilket är det dittills störst digitala ekosystem som någonsin skapats. Till en början häpnas världen över det gigantiska datoremulerade akvariet, men efter ett tag börjar det uppstå oväntade problem...


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone