Jump to content
Cover for Pyramiden
Isbn: 978-91-7343-194-1
Publisher: Leopard förlag
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: November 2011

Also available as: Audiobook
E-book

Pyramiden

En Piper Cherokee störtar i backen med våldsam kraft och fattar eld. Piloten och hans passagerare dödas. Kurt Wallander vid polisen i Ystad konstaterar snart att inget sportflygplan saknas. Att det måste ha flugit utan tillstånd.

Mitt under haveriutredningen kommer ett nattligt larm. En brand har utbrutit i systrarna Eberhardssons sybehörsaffär. Huset är redan övertänt.
Undersökningen efteråt av de innebrända systrarnas kroppar innebär en fasansfull upptäckt: båda kranierna har skotthål i nacken.

Pyramiden tar ett steg tillbaka. Historien börjar 1969 när Wallander är en 21-årig patrullerande ordningspolis och slutar 1989. Den ger några av de viktigaste nycklarna till personen Wallander.

"Mankell är en av de mest geniala deckarförfattare som finns, skicklig på karaktärsteckning, intriger och stämningar. Rekommenderas varmt" skrev The Observer.

Henning Mankells böcker om kommissarie Wallander har sålt i närmare 25 miljoner exemplar över hela världen. Prisbelönta. Filmatiserade. Pyramiden är den nionde och sista boken i serien.

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone