Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Hav utan botten
Isbn: 978-91-7553-867-9
Förlag: Förlaget Orda
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: mars 2016

E-bok | 28 dygns lånetid

Hav utan botten

Hav utan botten är den tredje delen i berättelsen om Erik Sandström, en ambulanssjuksköterska med fler problem än de flesta. Tillsammans med sin vän ordningspolisen Patrik och den udda figuren Tomas tar de sig på nytt an ett kriminalfall med Gävle som brottsplats.

Erik Sandström har precis kommit på fötter efter sex månaders drogavvänjning på ett tveksamt behandlingshem.
Abstinensen är borta, men har lämnat kvar spår av minnen som han har förtryckt. Efter några trevande första veckor på ambulansstationen börjar vardagen återvända och tillvaron kännas behaglig igen. Plötsligt vänder allt.
Sara kommer tillbaka in i hans liv. En regnig kväll står hon i hans trapphus och gråter.
Erik visste att hon hade varit inlagd på psyk men inte hur länge.
Det får han reda på nu.
Innan hon hinner förklara vad hon vill hämtas hon ut av två poliser och förs tillbaka till Gävle sjukhus psykiatriska slutenvårdsavdelning.
Det sista hon säger när en äldre man i uniform trycker ner hennes huvud under polisbilens tak är: ”Erik du måste hjälpa mig”.
När Erik försöker undersöka varför Sara hålls inlåst mot sin vilja möts han av misstänksamhet. Ingen verkar riktigt veta. Och ingen verkar få veta. De få som vet vågar inte säga något.
En kväll kommer ett lågmält telefonsamtal från en skötare på avdelningen som beskriver ett inferno som Erik inte trodde fanns. En skyddad värld där en narcissistisk psykiater styr en klinik med järnhand.
Dagen efter hittas skötaren död.

Recension: Anders Wennberg har läst alla Mikael Ressems böcker och konstaterar att deckarförfattaren från Gävle utvecklas hela tiden.

“Har ni läst Mikael Ressems två tidigare romaner så kommer ni att känna igen er. Ni kommer också att märka att nu är berättelsen ännu lite vassare, både när det gäller språket och spänningen. Det är en riktig bladvändare, speciellt i den senare halvan. Och den är nog den bästa i trilogin.
Anders Wennberg – Gefle Dagblad – 2015-12-04


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone